Activitatea informativ-operativa se refera la ansamblul operatiunilor si actiunilor operative prin folosirea mijloacelor si metodelor specifice, desfasurate sub acoperire de catre agentii operativi ai Companiei de Detectivi NEI în mod planificat, sistematic si unitar, atat in vederea verificarii, diseminarii si valorificarii informatiilor operative obtinute, referitoare la spetele incredintate, cat si evaluarea tendintelor si evolutiei factorilor de risc, amenintari, stari de pericol la adresa institutiei sau corporatiei beneficiare.

Componentele de baza ale activitatii informativ-operative ale Companiei de Detectivi NEI are in vedere atat prevenirea, înlaturarea sau contracararea factorilor de risc, amenintari, stari de pericol la adresa institutiei sau corporatiei beneficiare, cat si protejarea informatiilor vitale împotriva divulgarilor neautorizate sau contracararea actiunilor cu caracter de spionaj corporativ sau concurenta neloiala.

Supravegherea informativa este o forma de activitate operativa sistematica de obtinere a informatiilor referitoare la initierea sau punerea la cale a unor actiuni, fapte si împrejurari ce pot reprezenta un potential pericol sau pot conduce la prejudicierea un agent economic sau o organizatie.

Activitatea de supraveghere informativa a Companiei de Detectivi NEI  se realizeaza in baza unui plan de obtinere si diseminare a informatiilor obtinute in timpul actiunilor operative .

Planul de cautare a informatiilor are in vedere obiectivele de realizat, prioritizarea informatiilor,  categoriile de persoane, locurile si mediile în care vor fi cautate informatiile în raport cu speta incredintata si sfera de responsabilitate a agentilor operativi.
Planul de obtinere a informatiilor este elaborat in cadrul sedintelor operative ori de câte ori situatia o impune.

Compania de Detectivi NEI desfasoara activitatea de supraveghere informativa în toate obiectivele, locurile si mediile de interes in legatura cu speta incredintata, in functie de complexitatea probelor operative obtinute anterior, avandu-se in vedere masuri de prevenire, verificarea informatiilor initiale, obtinerea, valorificarea si prezentarea probelor materiale beneficiarului.

Verificarea informativa este activitatea prin care se continua clarificarea informatiilor obtinute initial avandu-se in vedere masuri preventive, initierea urmaririi operative, verificarea surselor de informatii, cu scopul de a adopta masuri de prevenire sau contracarare a riscurilor de securitate la adresa organizatiilor sau agentilor economici beneficiari.

 

Cercetare informativa

Cercetarea informativa este actiunea de clarificare a unor informatii în legatura cu indicii temeinice de veridice si care se realizeaza a prin investigarea, în mod direct sau sub acoperire, a oricaror persoane ce prezinta interes.

Metodele operative de cercetare informativa ale Companiei de Detectivi NEI sunt stabilite in baza unor planuri de masuri ce sunt analizate si dezvoltate în cadrul sedintelor operative, verificarilor sau urmaririlor informative.

Analiza strategica reprezinta o abordare multisectoriala si multisursa a evenimentelor cu impact major în sfera securitatii predictiv anticipativa din cadrul unei organizatii sau corporatie, rezultatul acesteia fiind esentiala.
Read More: Analiza strategica