Investigatia este confidentiala?
Potriviti art.1 (3) din Legea nr. 329/2003 actualizata privind exercitarea profesiei de detectiv particular "informatiile obtinute in urma activitatiilor desfasurate de detectivul particular sunt destinate exclusiv clientului acestuia, in conditiile prezentei legi".
Care sunt exceptiile de la principiul de confidentialitate:.
  • potrivit art. 3 (2) din Legea nr. 329/2003 "datele si informatiile obtinute de detectivul particular pot fi comunicate la cerere, potrivit legii, numai instantelor judecatoresti si Ministerului Public, daca acestea sunt utile pentru aflarea adevarului in cauzele penale.
  • art. 15 pct. d, potrivit caruia "detectivul particular are obligatia, in cazurile in care constata ca informatiile obtinute vizeaza siguranta nationala, sa sesizeze de indata autoritatile cu atributii in domeniu"
  • in art. 79 din Codul de procedura penala se arata: "persoana obligata a pastra secretul profesional nu poate face relatari cu privire la faptele si imprejurarile de care a luat cunostinta in exercitiul profesiei, fara incuvintarea persoanei sau a unitatii fata de care este obligata a pastra secretul".
Care este pretul unei investigatii?
Onorariile Companiei de Detectivi NEI sunt calculate in functie de gradul de complexitate al investigatiei. Costurile nu pot fi stabilite decat dupa o evaluare amanuntita atat a procesului de investigatie cat si stabilirea potentialului uman ce urmeaza a fi angrenat, suportul logistic, numarul autoturismelor folosite, numarul de detectivi, etc.

In ceea ce priveste procesul investigativ, Compania de Detectivi NEI urmeaza si pune in aplicare o procedura metodica stricta

Cu toate acestea, Compania de Detectivi NEI va garanteaza CELE MAI MICI TARIFE, astfel incat cazurile dumneavoastra sa poata fi solutionate in cel mai scurt timp la cele mai avantajoase preturi.

Care este modalitatea de plata?
La data semnarii contractului, inainte de inceperea procesului investigativ, se va plati un avans de 50% din pretul convenit in contract. Tariful astfel stabilit va fi platit fie in numerar, fie prin transfer bancar in contul agentiei.

In masura in care clientul este cetatean strainii sau nu se afla in tara, plata se poate face prin servicii bancare stabilite de comun acord.
Efectuati investigatii/supravegheri in orice localitate din tara?
Da. Compania de Detectivi NEI efectuaza investigatii/supravegheri pe tot teritoriul Romaniei,
Efectuati investigatii/supravegheri in alta tara?
Da. Compania de Detectivi NEI este membru al Asociatiei Internationale de Detectivi (World Association of Detectives W.A.D.), cea mai veche si totodata cea mai mare asociatie de acest fel din lume. Prin intermediul celorlalti membri W.A.D., care pun pret pe ajutorare reciproca si colaborare, compania noastra isi poate desfasura, acum, activitatea in tarile din care acestia fac parte cum ar fi Marea Britanie, Franta, Italia, Spania, Germania, S.U.A., Canada, Hong Kong si Israel.
Aveti vorbitori de limbi straine?
In cadrul Companiei de Detectivi NEI avem vorbitori de limba Engleza, Franceza, Spaniola, Italiana, Germana. Rapoartele de investigatie pentru client pot fi intocmite in limbile Romana sau Engleza
Cum pot intra in posesia raportului/probelor de investigatie?
Compania de Detectivi NEI va intocmi si preda beneficiarului raportul de investigatie, insotit de dovezile culese, in cel mult 24 de ore de la incheierea procesului investigativ.

Raportul de investigatie si/sau probele obtinute vor fi prezentate beneficiarului, sau persoanei imputernicite de catre acesta la sediul nostru, in persoana, sau, functie de preferinta beneficiarului, va putea fi remis in format electronic sau fax.
Odata cu predarea sau trimiterea raportului de investigatii, obligatiile contractuale ale Companiei de Detectivi NEI fata de beneficar pentru acel caz se sting.
In ce consta raportul operativ?
Functie de scopul investigatiei, raportul operativ intocmit de Compania de Detectivi NEI poate consta in probe foto,video si/sau audio ce sunt puse la dispozitia clientului pe baza contractuala.
In afara probelor mai sus mentionate, detectivii nostrii pot da o depozitie in calitate martor material (martor direct al unui eveniment petrecut si care are legatura cu desfasurarea procesului) despre factorii de natura obiectiva a evenimentelor la care ei au participat in mod direct.

faqs Supravegherile operative ale Companiei de Detectivi NEI sunt realizate de personal calificat si atestat de Inspectoratul General al Politiei Romane in comformitate cu Legea 677 si Legea 329/2003 din Codul Civil.

Atat raportul informativ, cat si marturiile detectivilor pot constitui probe materiale in instantele de judecata din Romania.